Ainu MAM Säilytysratkaisu
Kestää
astianpesukoneen
Voidaan
keittää
Kestää
mikroaaltouunin
Voidaan
pakastaa

Ainu MAM Säilytysratkaisu

Äidinmaidon säilytykseen

Ainu MAM Säilytysratkaisu on helppo yhdistää Ainu MAM rintapumppuun, näin maidon voi pumpata kätevästi ja hygieenisesti suoraan säilytysratkaisuun. Mitta-asteikosta on helppo tarkistaa maidon määrä. Rintamaidon voi pakastaa vuotamattomassa säilytysratkaisussa tai säilyttää jääkaapissa. Purkkiin voi myös kätevästi merkitä lyijykynällä etikettikohtaan pumppausajankohdan ja merkintä poistuu purkin pesun yhteydessä. Ainu MAM Säilytysratkaisu on mikroaaltouunin kestävä, sen voi pestä astianpesukoneen yläkorissa ja steriloida keittämällä (5 min) aina tarpeen niin vaatiessa.

Kun Ainu MAM Säilytysratkaisuja ei enää tarvita äidinmaidolle ne toimivat kätevinä sosepurkkeina vauvan kiinteän ruuan ensikokeiluissa ja taaperolle niihin voi ottaa mukaan kerhoon ja retkille pientä evästä. Myöhemmin säilytysratkaisut toimivat koko perheen käytössä, vaikka kahvimaidon mukaan ottamisessa. Säilytysratkaisu on ratkaisu, josta on iloa ja hyötyä moneksi vuodeksi.

 

Tuotteen ominaisuudet

  • Yhteensopiva Ainu MAM Rintapumppujen kanssa
  • Sopivat elintarvikkeiden pakastimeen
  • Pakkauksessa on 5 kpl 120ml säilytysratkaisu purkkeja kansineen
Kestää
astianpesukoneen
Voidaan
keittää
Kestää
mikroaaltouunin
Voidaan
pakastaa
Ainu MAM-tuotteet saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä lastentarvikeliikkeistä

Kysymyksiä ja vastauksia

Kaikki Ainu ja Ainu MAM  tuotteet ovat BPA-vapaita.

Ainu MAM tuotteista löytyy kaksikin ensimukiksi hyvin sopivaa tuotetta: Starter Cup sekä Trainer+ -muki. Lisätietoja tuotteista löydät tuote-kohdan esittelyistä.

Nokkaa pureskelevalle lapselle sopii parhaiten kova nokkainen muki: isompi Taikamuki tai Sports Cup. Huomioithan kuitenkin että muki ei ole tarkoitettu puruleluksi.

Tiiviistä mukista tulee nestettä vain imemällä. Learn to Drink Cup ja Fun to Drink Cup -mukissa voit auttaa lastasi opettelemaan mukista juomista jättämällä mukin venttiilin aluksi hieman löysälle, jolloin muki vuotaa. Kun lapsi keksii, että nestettä saa imemällä, voit laittaa venttiilin kunnolla paikoilleen.

Mukissa voi lämmittää nestettä, mutta on hyvä huomioida, että mukit eivät sovellu yli 40 asteisten nesteiden säilytykseen tai käyttöön.

Mukilla juomista voi alkaa harjoittelemaan, kun lapsi on noin neljän kuukauden ikäinen.

Vaihda liivinsuojukset riittävän usein. Jos liivinsuojukseen on herunut maitoa, tulee se vaihtaa käytön jälkeen. Maidon heruminen liivinsuojuksiin on yksilöllistä ja vaihtelee myös imetyksen eri vaiheissa.

Ainu MAM Rintakumit on tarkoitettu imetyksen avuksi tilapäiseen käyttöön silloin, kun rinnanpäät ovat arat ja kipeät, tai kun rinnanpäät ovat matalat tai sisäänpäinkääntyneet.

Äidinmaitoa voi pakastaa Ainu MAM Säilytysratkaisuihin.

Äidinmaito säilyy jääkaapin kylmimmässä osassa 2-3 vuorokautta. Älä sekoita kylmää ja lämmintä maitoa keskenään ja haista ja maista maitoa aina ennen kuin annat sitä vauvalle. Pakastettu äidinmaito säilyy pakastimessa 3-6 kuukautta. Jäädytetty ja sulatettu maito säilyy jääkaapissa noin vuorokauden, sulatettua maitoa ei saa pakastaa uudelleen.

Ainu MAM rintapumppuihin on ostettavissa varaosia Ainuneuvonnan kautta, ainuneuvonta@berner.fi tai puh. 0207 91 4313 ma-ke klo 12-14.00.

Rintapumppuja on saatavilla sekä käsikäyttöisiä että sähkökäyttöisiä. Käsikäyttöisessä rintapumpussa herutus ja pumppaaminen tapahtuvat manuaalisesti. Sähkökäyttöisessä rintapumpussa herutus ja pumppaus ovat automaattista ja pumppaustehoa on mahdollista säätää. Ainu MAM 2in1 Single ja Double sähkökäyttöisten pumppujen mukana tulee myös käsikäyttöinen rintapumppu. Jos tulet käyttämään rintapumppua runsaasti ja päivittäin, kannattaa rintapumppuun panostaa. Suosittelemme silloin 2in1 Double rintapumppua, jolla voit pumpata samanaikaisesti tai samanaikaisesti mutta vuorotellen molemmat rinnat, vain toisen rinnan tai käyttää käsikäyttöisenä vain yhdelle rinnalle.

Pakastettu äidinmaito sulatetaan jääkaapissa, vesihauteessa tai juoksevan veden alla. Älä sulata tai kuumenna maitoa mikroaaltouunissa.

Rintakumit tulee puhdistaa ja steriloida ennen ensimmäistä käyttöä ja jokaisen käyttökerran jälkeen. Huuhtele rintakumit imetyksen jälkeen kylmällä vedellä, pese normaalisti astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä, huuhtele hyvin ja steriloi lopuksi joko mikroaaltouunissa rintakumien kotelossa käyttöohjeen mukaisesti tai keittämällä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Huom! Kotelo ei kestä keittämistä.

Jos rintapumpun tehossa tapahtuu muutoksia, kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa ovatko rintapumpun venttiilirunko ja venttiilikalvo täysin puhtaat ja ehjät. Venttiilikalvo on kuluva osa, joka tulee ajoittain vaihtaa. Vaihtoväli riippuu pumpun käyttötiheydestä. Pumpun mukana tulee kaksi (tuplapumpun mukana 4kpl) vaihtokalvoa. Tarkista myös, että muutkin osat ovat ehjiä ja puhtaita, pumppu on oikein kasattu ja että pidät rintakuppia pumpatessa ilmatiiviisti rinnalla kuitenkin niin, että se et purista sillä rintaa.

Olethan meihin yhteydessä, mikäli nämä vinkit eivät auta. Joitakin varaosia on tilattavissa Ainuneuvonnasta, toimitus on postiennakolla.

Rintapumpun maidon kanssa tekemisissä olevat osat steriloidaan keittämällä max. 5 minuuttia isossa kattilassa riittävän suuressa vesimäärässä. Kaikki osat tulee ennen ensimmäistä käyttöä ja aina käytön jälkeen irrottaa toisistaan puhdistamista varten, huuhtele osat ensin kylmällä vedellä, pese sitten lämpöisellä mietoa astianpesuainetta sisältävällä vedellä, huuhtele hyvin ja keitä maidon kanssa olevat osat 5 minuutin ajan. Tarkemmat ohjeet sterilointiin löydät tuotteen käyttöohjeesta.

Käsikäyttöisessä rintapumpussa pumppaus tapahtuu käsin. Rintapumpun valinta on yksilöllistä, mutta jos pumppaus on päivittäistä ja useaan kertaan päivässä tapahtuvaa, suosittelemme käyttämään sähkökäyttöistä pumppua.

MAM:in kaksivaiheisten rintapumppujen toiminta jäljittelee vauvan luonnollista imurytmiä. Stimulaatiovaiheessa nopea pumppaus käynnistää maitovirran ja lypsyvaiheen hitaampi pumppausrytmi lypsää maidon hellävaraisesti ja tehokkaasti.

Pumpattaessa rintoja ensimmäisiä kertoja saattaa se tuntua hieman epämiellyttävältä samoin maidon alkaessa herumaan, eli niin sanotusti irtoamaan rinnasta, saattaa myös se tuntua hetkellisesti epämiellyttävältä, mutta itse pumppaamisen ei pitäisi sattua.

Äidinmaidon heruminen tai lypsäminen ei välttämättä onnistu helposti kaikilta. Mikäli koet pumppaamisen vaikeammaksi kuin olit odottanut, kysy neuvoa omalta terveydenhoitajaltasi tai kätilöltäsi.

Rintakumin pitkäaikaisesta käytöstä ei ole haittaa. Lapsi tottuu siihen kuitenkin melko nopeasti ja voi sen jälkeen kieltäytyä imemästä rintaa ilman rintakumia. Tämän vuoksi rintakumia ei kannata tarpeettomasti imetyksessä käyttää, sitä tulisi käyttää vain ”ensiapuna”.