Ainu Liivinsuoja

Ainu Liivinsuojat

Uudet tummat ja vaaleat Ainu liivinsuojat

Nyt voit valita liivinsuojat sen mukaan onko sinulla käytössä vaaleat vai tummat imetysliivit. Valkoiset liivinsuojat vaaleiden liivien kanssa ja mustat tummien kanssa – kaunista ja kätevää. Tarrakiinnitys pitää suojan hyvin paikoillaan.

Liivinsuojien imukykyinen selluloosamateriaali imee nopeasti ja tehokkaasti rinnasta tihkuvan maidon ja suojaa vaatteet maitotahroilta. Suojusten miellyttävän pehmeä sisäpinta puolestaan suojaa herkkiä rinnanpäitä hiertymiseltä. Liivinsuojat tulee vaihtaa tarpeeksi usein, jotta iho pysyy kuivana ja terveenä.

Tuotteen ominaisuudet

  • Anatominen muotoilu
  • Tarrakiinnitys
  • Väri: valkoinen tai musta
  • 30 kpl / pakkaus
  • Hävitys sekajätteen mukana, pakkaus kartonkikierrätykseen.
Ainu-tuotteet saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä lastentarvikeliikkeistä

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos rintakumi ei tule heti käyttöön kallistelee rasiaa sen verran (kansi kiinni) että kaikki vesi valuu kannen välistä pois. Mikrosteriloinnin jälkeen avaamattomassa kotelossa säilytetyt rintakumit säilyvät desinfioituina 48 tuntia.

Jos tuote tulee heti käyttöön Ottaessasi rintakumit mikrosteriloinnin jälkeen heti käyttöön, avaa kotelo, kaada mahdollinen vesi pois ja jätä rintakumit kuivumaan hieman raollaan olevaan koteloon.

Vaihda liivinsuojukset riittävän usein. Jos liivinsuojukseen on herunut maitoa, tulee se vaihtaa käytön jälkeen. Maidon heruminen liivinsuojuksiin on yksilöllistä ja vaihtelee myös imetyksen eri vaiheissa.

Ainu MAM Rintakumit on tarkoitettu imetyksen avuksi tilapäiseen käyttöön silloin, kun rinnanpäät ovat arat ja kipeät, tai kun rinnanpäät ovat matalat tai sisäänpäinkääntyneet.

Äidinmaitoa voi pakastaa Ainu MAM Säilytysratkaisuihin.

Äidinmaito säilyy jääkaapin kylmimmässä osassa 2-3 vuorokautta. Älä sekoita kylmää ja lämmintä maitoa keskenään ja haista ja maista maitoa aina ennen kuin annat sitä vauvalle. Pakastettu äidinmaito säilyy pakastimessa 3-6 kuukautta. Jäädytetty ja sulatettu maito säilyy jääkaapissa noin vuorokauden, sulatettua maitoa ei saa pakastaa uudelleen.

Ainu MAM rintapumppuihin on ostettavissa varaosia Ainuneuvonnan kautta, ainuneuvonta@berner.fi tai puh. 0207 91 4313 ma-ke klo 12-14.00.

Rintapumppuja on saatavilla sekä käsikäyttöisiä että sähkökäyttöisiä. Käsikäyttöisessä rintapumpussa herutus ja pumppaaminen tapahtuvat manuaalisesti. Sähkökäyttöisessä rintapumpussa herutus ja pumppaus ovat automaattista ja pumppaustehoa on mahdollista säätää. Ainu MAM 2in1 Single ja Double sähkökäyttöisten pumppujen mukana tulee myös käsikäyttöinen rintapumppu. Jos tulet käyttämään rintapumppua runsaasti ja päivittäin, kannattaa rintapumppuun panostaa. Suosittelemme silloin 2in1 Double rintapumppua, jolla voit pumpata samanaikaisesti tai samanaikaisesti mutta vuorotellen molemmat rinnat, vain toisen rinnan tai käyttää käsikäyttöisenä vain yhdelle rinnalle.

Pakastettu äidinmaito sulatetaan jääkaapissa, vesihauteessa tai juoksevan veden alla. Älä sulata tai kuumenna maitoa mikroaaltouunissa.

Rintakumit tulee puhdistaa ja steriloida ennen ensimmäistä käyttöä ja jokaisen käyttökerran jälkeen. Huuhtele rintakumit imetyksen jälkeen kylmällä vedellä, pese normaalisti astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä, huuhtele hyvin ja steriloi lopuksi joko mikroaaltouunissa rintakumien kotelossa käyttöohjeen mukaisesti tai keittämällä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Huom! Kotelo ei kestä keittämistä.

Jos rintapumpun tehossa tapahtuu muutoksia, kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa ovatko rintapumpun venttiilirunko ja venttiilikalvo täysin puhtaat ja ehjät. Venttiilikalvo on kuluva osa, joka tulee ajoittain vaihtaa. Vaihtoväli riippuu pumpun käyttötiheydestä. Pumpun mukana tulee kaksi (tuplapumpun mukana 4kpl) vaihtokalvoa. Tarkista myös, että muutkin osat ovat ehjiä ja puhtaita, pumppu on oikein kasattu ja että pidät rintakuppia pumpatessa ilmatiiviisti rinnalla kuitenkin niin, että se et purista sillä rintaa.

Olethan meihin yhteydessä, mikäli nämä vinkit eivät auta. Joitakin varaosia on tilattavissa Ainuneuvonnasta, toimitus on postiennakolla.

Rintapumpun maidon kanssa tekemisissä olevat osat steriloidaan keittämällä max. 5 minuuttia isossa kattilassa riittävän suuressa vesimäärässä. Kaikki osat tulee ennen ensimmäistä käyttöä ja aina käytön jälkeen irrottaa toisistaan puhdistamista varten, huuhtele osat ensin kylmällä vedellä, pese sitten lämpöisellä mietoa astianpesuainetta sisältävällä vedellä, huuhtele hyvin ja keitä maidon kanssa olevat osat 5 minuutin ajan. Tarkemmat ohjeet sterilointiin löydät tuotteen käyttöohjeesta.

Käsikäyttöisessä rintapumpussa pumppaus tapahtuu käsin. Rintapumpun valinta on yksilöllistä, mutta jos pumppaus on päivittäistä ja useaan kertaan päivässä tapahtuvaa, suosittelemme käyttämään sähkökäyttöistä pumppua.

MAM:in kaksivaiheisten rintapumppujen toiminta jäljittelee vauvan luonnollista imurytmiä. Stimulaatiovaiheessa nopea pumppaus käynnistää maitovirran ja lypsyvaiheen hitaampi pumppausrytmi lypsää maidon hellävaraisesti ja tehokkaasti.

Pumpattaessa rintoja ensimmäisiä kertoja saattaa se tuntua hieman epämiellyttävältä samoin maidon alkaessa herumaan, eli niin sanotusti irtoamaan rinnasta, saattaa myös se tuntua hetkellisesti epämiellyttävältä, mutta itse pumppaamisen ei pitäisi sattua.

Äidinmaidon heruminen tai lypsäminen ei välttämättä onnistu helposti kaikilta. Mikäli koet pumppaamisen vaikeammaksi kuin olit odottanut, kysy neuvoa omalta terveydenhoitajaltasi tai kätilöltäsi.

Rintakumin pitkäaikaisesta käytöstä ei ole haittaa. Lapsi tottuu siihen kuitenkin melko nopeasti ja voi sen jälkeen kieltäytyä imemästä rintaa ilman rintakumia. Tämän vuoksi rintakumia ei kannata tarpeettomasti imetyksessä käyttää, sitä tulisi käyttää vain ”ensiapuna”.

Rintapumpulla pumpattu maidon määrä ei kerro sitä miten paljon vauva saa rinnasta imiessään maitoa. Pumpattua maidon määrää ei saa verrata rinnasta tulevaan maidon määrään. Rauhallinen pumppausympäristö, kiireetön ilmapiiri ja vauvan ajatteleminen voivat tehostaa maidon herumista. Tuplapumppauksella (pumpataan molemmista rinnoista samaan aikaan) saa tutkitusti enemmän maitoa kuin yksittäispumppauksella.

Rauhallinen pumppausympäristö, kiireetön ilmapiiri ja vauvan ajatteleminen voivat tehostaa maidon herumista. Mitä enemmän maitoa pumppaa sitä enemmän maitoa heruu. Se on hyvä muistaa myös silloin, kun maitoa tulee liikaa vauvan tarpeisiin. Jos maitoa tulee liian paljon ja sitä ei ole mahdollista luovuttaa, kannattaa rintoja pumpata vain hieman tyhjemmiksi ja antaa muutoin vauvan imeä maitoa. Näin rinnat tottuvat tuottamaan vain sen verran maitoa kun vauva tarvitsee.

Pieni määrä lanoliinivoidetta reunan alla voio helppottaa rintakumin liimautumista. Pieni määrä äidinmaitoa voi ajaa saman asian. Rintakumin on oltava myös sopivan kokoinen. Rintakumia on myytävänä päivittäistavarakaupoissa kaksi kokoa: small 17mm = koko 1 / regular 23 mm = koko 2.

Tuplapumppaus ei ole vain nopeampi vaan myös tehokkaampi tapa pumpata maitoa. Lisäksi tuplapumppauksella saadaan talteen enemmän maitoa, jossa on korkea rasvapitoisuus. Ainu MAM Tuplapumppua voi käyttää molempien rintojen samanaikaiseen pumppaukseen tai niin, että pumppu vuorottelee oikean ja vasemman rinnan välillä, tehon voi säätää molemmille puolille erikseen. Tuplapumppua voi myös käyttää vain yhteen rinnan pumppaamiseen.