Mukava arki

Pumpatun äidinmaidon säilyttäminen

ImetysAvainsanat: ,

Lypsetty maito jäähdytetään nopeasti kylmässä vedessä tai jääkaapissa. Maito säilytetään jääkaapin kylmimmässä osassa ja se säilyy siellä ainakin 2–3 vuorokautta. Älä sekoita lämmintä ja kylmää maitoa keskenään. Haista ja maista maitoa aina ennen kuin annat sitä vauvalle.

Pakastettu äidinmaito säilyy jääkaapin pakastelokerossa 2 viikkoa ja pakastimessa 3–6 kuukautta. Älä säilytä rintamaitoa jääkaapin ovessa vaan valitse jääkaapin kylmin kylmin osa (hyllyllä jääkaapin takaosassa, vihanneslaatikon yläpuolella). Ainu MAM Säilytysratkaisu on helppo yhdistää Ainu MAM rintapumppuun, näin maidon voi pumpata kätevästi ja hygieenisesti suoraan säilytysratkaisuun. Mitta-asteikosta on helppo tarkistaa maidon määrä. Purkkiin voi myös kätevästi merkitä lyijykynällä etikettikohtaan pumppausajankohdan ja merkintä poistuu purkin pesun yhteydessä. 

Pakastettu äidinmaito sulatetaan jääkaapissa tai vesihauteessa/ juoksevan veden alla. Ala kuumenna maitoa mikroaaltouunissa. Äidinmaito muuttaa hieman makua pakastettaessa ja rasva nousee pinnalle säilytyksen aikana. Sekoita maito hyvin ennen syöttämistä, mutta vältä voimakasta ravistamista. Jäädytetty ja sulatettu maito säilyy jääkaapissa noin vuorokauden. Sulatettua maitoa ei saa pakastaa uudelleen.

Ainu-neuvonta palvelee:

@ainuneuvonta
ainuneuvonta@berner.fi