Ainu Liivinsuojukset

Ainu Liivinsuojukset

Tahrattomat vaatteet ja pehmoinen vanu

Ainu Liivinsuojukset ovat miellyttävät käyttää. Liivinsuojien pehmeä vanu suojaa hiertymiltä ja tahroilta imetysaikana. Imetysten välissä rinnasta tihkuva maito imeytyy välikerroksen erikoisvanuun. Ainu Liivinsuojuksen uloin vanukerros on käsitelty erittäin pitäväksi, ettei maito pääse vaatteisiin asti. Ainu Liivinsuojukset sopivat kaikkiin rintaliiveihin.

Tuotteen ominaisuudet

  • Anatominen muotoilu
  • Tarrakiinnitys
  • Väri: valkoinen tai puuteri
  • 50 kpl / pakkaus
  • Hävitys sekajätteen mukana
Ainu-tuotteet saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä lastentarvikeliikkeistä

Kysymyksiä ja vastauksia

Vaihda liivinsuojukset riittävän usein. Jos liivinsuojukseen on herunut maitoa, tulee se vaihtaa käytön jälkeen. Maidon heruminen liivinsuojuksiin on yksilöllistä ja vaihtelee myös imetyksen eri vaiheissa.

Purenlan voide on 100 % puhdasta lanoliinia, joten sitä ei tarvitse poistaa ennen imetystä.

Medela Rintakumit on tarkoitettu imetyksen avuksi tilapäiseen käyttöön silloin, kun rinnanpäät ovat arat ja kipeät, tai kun rinnanpäät ovat matalat tai sisäänpäinkääntyneet.

Maidonkerääjä kerää talteen maidon, joka tihkuu vapaasta rinnasta silloin, kun lapsi imee toista rintaa tai käytät rintapumppua. Jos keräät maidonkerääjän avulla maitoa myöhempää käyttöä varten, jäähdytä maidonkerääjään tullut maito ensin erillisessä astiassa ennen kuin kaadat sen aikaisemmin kerätyn maidon sekaan. Tiiviytensä vuoksi maidonkerääjää suositellaan käytettäväksi vain lyhyitä aikoja kerrallaan.

Äidinmaitoa voi pakastaa Medela Äidinmaitopussissa tai Medela Äidinmaitopullossa.

Purelan nännivoide hoitaa arkoja rinnanpäitä estäen nännien kuivumisen ja ärsytyksen raskauden ja imetyksen aikana.

Maidonkerääjä kerää talteen maidon, joka tihkuu vapaasta rinnasta silloin, kun lapsi imee toista rintaa tai käytät rintapumppua. Mikäli maito aiotaan säilyttää, tulee maidonkerääjän puhtaudesta huolehtia (pesu ja keittäminen).

Äidinmaito säilyy jääkaapin kylmimmässä osassa 2-3 vuorokautta. Älä sekoita kylmää ja lämmintä maitoa keskenään ja haista ja maista maitoa aina ennen kuin annat sitä vauvalle. Pakastettu äidinmaito säilyy pakastimessa 3-6 kuukautta. Jäädytetty ja sulatettu maito säilyy jääkaapissa noin vuorokauden, sulatettua maitoa ei saa pakastaa uudelleen.

Medela rintapumppuihin on ostettavissa varaosia Ainuneuvonnan kautta, ainuneuvonta@berner.fi tai puh. 0207 91 4313 ma-ke klo 12-14.00.

Rintakuppeja on saatavilla erikokoisia. Sopivan kokoinen rintakuppi ei purista tai hankaa eikä kupin ja rinnan väliin jää tyhjää. Sopivan kokoisessa rintakupissa nänni asettuu rintakupin tunnelin puoleenväliin ja tunneliin ei mene nännipihaa. Rintakuppeja on saatavilla eri kokoisia. Jos rintakuppi ei ole sopiva, ota yhteyttä Ainuneuvontaan.

Rintapumppuja on saatavilla sekä käsikäyttöisiä että sähkökäyttöisiä. Käsikäyttöisissä rintapumpuissa pumppaaminen tapahtuu manuaalisesti. Sähkökäyttöisissä rintapumpuissa pumppaus on automaattista ja pumppaustehoa on mahdollista säätää. Jos tulet käyttämään rintapumppua runsaasti, lähes päivittäin, kannattaa rintapumppuun panostaa. Suosittelemme silloin Medela Swing tai Medela Swing Maxin hankkimista.

Pakastettu äidinmaito sulatetaan jääkaapissa, vesihauteessa tai juoksevan veden alla. Älä sulata tai kuumenna maitoa mikroaaltouunissa.

Rintakumit tulee puhdistaa ja steriloida ennen ensimmäistä käyttöä ja jokaisen käyttökerran jälkeen. Huuhtele rintakumit imetyksen jälkeen kylmällä vedellä, pese normaalisti astianpesuaineella lämpimällä vedellä, huuhtele hyvin ja steriloi lopuksi keittämällä 3 minuuttia. Ei mikrosterilointia.

Jos rintapumpun tehossa tapahtuu muutoksia, kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa ovatko rintapumpun venttiilirunko ja valkoinen venttiilikalvo puhtaat ja ehjät. Venttiilikalvo (pieni valkoinen läpyskä) on kuluva osa, joka tulee ajoittain vaihtaa. Vaihtoväli riippuu pumpun käyttötiheydestä. Pumpun mukana tulee yksi vaihtokalvo, mutta jos kalvon vaihtaminen tai pesu ei palauta imutehoa, niin olethan meihin yhteydessä. Varaosia tuotteisiin voi tilata Ainuneuvonnan kautta.

Rintapumpun maidon kanssa tekemisissä olevat osat steriloidaan keittämällä max. 5 minuuttia isossa kattilassa riittävän suuressa vesimäärässä. Kaikki osat tulee joka kerta irrottaa toisistaan puhdistamista varten ja huuhtele osat ensin kylmällä vedellä ennen keittämistä. Tarkemmat ohjeet sterilointiin löydät tuotteen käyttöohjeesta.

Alma syöttöratkaisun toiminta on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman hyvin aitoa rintaa. Luonnollinen maidonvirtaus ja imukokemus tekee vauvasta rauhallisemman ja levollisemman. Syöttöratkaisusta ei tule maitoa kuin imemällä ja imiessään vauva käyttää samoja lihaksia kuin rinnasta syödessään. Medela syöttäratkaisu tekee vaihtamisen rinnalta Almaan ja Almasta takaisin rinnalle helpommaksi.

Käsikäyttöisessä rintapumpussa pumppaus tapahtuu käsin. Rintapumpun valinta on yksilöllistä, mutta jos pumppaus on päivittäistä tai useaan kertaan päivässä tapahtuvaa, suosittelemme käyttämään sähkö- ja paristokäyttöistä pumppua. Ja jos pumppaaminen on runsasta, vastaa Swing rintapumppu parhaiten pumppaustarpeita.

Medela kaksivaiheisten rintapumppujen toiminta jäljittelee vauvan luonnollista imurytmiä. Stimulaatiovaiheessa nopea pumppaus käynnistää maitovirran ja lypsyvaiheen hitaampi pumppausrytmi lypsää maidon hellävaraisesti ja tehokkaasti.

Kun maito alkaa herumaan, eli niin sanotusti irtoamaan rinnasta, saattaa se tuntua hetkellisesti epämiellyttävältä, mutta pumppaamisen ei pitäisi sattua. Yleisin syy pumppauksen sattumiseen on vääränkokoinen rintakuppi. Erikokoisia rintakuppeja on ostettavissa erikseen varaosana Ainuneuvonnasta: ainuneuvonta@berner.fi

Pumpattua maitoa voi antaa vauvalle Ainu Medela Alma -syöttöratkaisulla tai tavallisella tuttipullolla. Pumpattua maitoa voi antaa vauvalle myös hörpyttämällä.