Mukava arki

Ainu MAM uutuudet äidille

ImetysAvainsanat: ,

Uusissa Ainu MAM äitituotteissa on kolme erilaista rintapumppua, rintakumit sekä äidinmaidon säilyttämiseen sopiva säilytysratkaisu. Rintapumput sopivat suoraan yhteen Ainu MAM Easy Start (Anti-Colic pulloinakin tunnettujen) tuttipullojen kanssa eli voit pumpata maidon suoraan pulloon joko heti syötettäväksi tai Säilytysratkaisuun pakastamista varten.

  • Ainu MAM 2in1 Single rintapumppu pakkauksessa on kaksi rintapumppua: sekä sähköinen ladattava rintapumppu, että myös käsikäyttöinen rintapumppu.
  • Halutessasi pumpun, jolla voit pumpata molemmat rinnat samanaikaisesti, vuorotellen tai pumpata vain yhden rinnan kerralla on valintasi Ainu MAM 2in1 Double rintapumppu, joka toimii myös käsikäyttöisenä yhdelle rinnalle.
  • Ladattavien sähkökäyttöisten rintapumppujen lisäksi valikoimassa on myös Ainu MAM käsikäyttöinen rintapumppu, jos pumppaustarve on vähäisempi tai enemmän satunnaiseen käyttöön.
  • Ainu MAM Rintakumit auttavat, jos rinnanpäät ovat arat tai jos vauvan on vaikea saada otetta nännin muodon vuoksi. Rintakumit on muotoiltu siten, että vauva saa helposti rintaan ihokontaktin ja tuntee maidon tutun tuoksun. Nämä yhdessä edesauttavat maidon herumista sekä vauvan aktiivisuutta rinnalla. Rintakumit voi kätevästi puhdistuksen jälkeen mikrosteriloida niiden omassa säilytyskotelossa. Kotelo myös pitää rintakumit puhtaana ja tallessa seuraavaan käyttökertaan asti.

Esikoistaan odottavan Anskun ajatuksia imetyksestä

Koska meillä Eilan kanssa omista vauva-ajoista on jo tovi, kuulemme mielellämme imetykseen liittyviä odotuksia ja kokemuksia heiltä kenelle asia on ajankohtainen. Näin saamme tuoreimman näkemyksen siitä, minkälaisia imetykseen liittyviä tuotteita vauvantarvikehyllystä kaivataan ja minkälaista tietoa meiltä myös tuotteisiin liittyen odotetaan. Saimme haastatella esikoistaan odottavaa 34-vuotiaan Anskua ja kuulla hänen ajatuksiaan imetyksestä noin kuukautta ennen vauvan syntymää.

Minkälaisia toiveita tai odotuksia sinulla on imetyksen suhteen vauvan synnyttyä?   

”Olen koko ajan ollut imetyksen kannalla, koska olen lukenut ja kuullut sen hyödyistä paljon, että se on mm. tutkitusti parasta ravintoa vauvalle, mutta myös tärkeä läheisyyden ja hoivaamisen muoto. Toivoisin, että pääsisin imetyksen osalta alkuun sairaalassa, jossa on ammattilaisia neuvomassa ja opastamassa. Koska kyseessä on ensimmäinen lapseni, on vaikeaa arvioida, miten imetys lähtee sujumaan. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, mutta jos jostain syystä imettäminen ei onnistu, täytyy miettiä muita vaihtoehtoja. Yritän olla avoimella asenteella ja mennä tilanteen mukaan. ”

Mistä olet etsinyt tai saanut imetyksestä tietoa?

”Olen saanut pari opasta neuvolasta, joihin on lyhyesti koostettu tietoa imetyksestä. Olen lukenut keskustelupalstoilta muiden kokemuksia, vauvan hoitamisesta kertovia kirjoja ja Imetyksen tuki Ry:n sivuja. Koen helpommaksi tutustua aiheeseen ennakkoon, jotta tiedän mistä löydän lisää tietoa kysymysten yllättäessä. ”

Minkälaisia ajatuksia sinulla on imetyksestä?

”Mielestäni imetys on luonnollinen ja tärkeä osa äitiyttä ja vauvan hoitoa. Tietenkin erilaiset ongelmat ja haasteet mietityttävät ja ymmärrän, että imettämisen sujuvuus ei ole itsestäänselvyys ja vaatii opettelua. Oppaita lukiessani tärkeänä huomiona on nostettu se, että mahdollisten haasteiden kanssa ei kannata jäädä yksin ja luovuttaa niiden takia. Neuvolasta on myös rohkaistu olemaan yhteydessä kaikissa kysymyksissä. Suhtaudun imetykseen ja vauvan ruokintaan avoimesti, sopivat rutiinit löytyvät varmasti kokemuksen myötä. Olen myös varannut kaappiin hätävaraksi äidinmaidon korviketta, jos sille tulee jossain kohtaa tarvetta. ”

Oletko miettinyt, aiotko hankkia rintapumpun tai muita imetyksen apuvälineitä?

”Olen lukenut rintapumppujen käyttökokemuksia keskustelupalstoilta. Suurin osa pumpun käyttäjistä on kehunut rintapumpun sähköistä versiota: mitä laadukkaampi laite, sitä paremman hyödyn siitä saa irti. Hyvällä laitteella pumppaaminen on lukemani mukaan vaivattomampaa ja vähentää sen osalta stressiä, mikä kuulostaa erittäin hyvältä. Pumpun käyttö voi myös helpottaa tilanteessa, jossa maitoa tuleekin enemmän kuin on tarpeen. Laadukkaalla pumpulla maidon saisi hyvin otettua talteen ja antaa myöhemmin vauvalle tuttipullolla. Tämä antaisi mahdollisuuden itselle ansaittuun lepotaukoon ja isä pääsisi osallistumaan syöttämiseen.

Olen panostanut vauvantarvikkeiden hankintaan ja vertailuun odotusvaiheessa, jotta minulla olisi vähän kaikkea valmiina tilanteen vaatiessa. Kun vauvan saapuessa väsyttää paljon ja kaikki on uutta, tiedän että energiani ei riitä tekemään tuotevertailua ja pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja. Mielestäni on ollut hyvä lukea erilaisia kokemuksia keskustelupalstoilta, joista saa vinkkejä ja näkökulmia imettämiseen. Se on myös herättänyt ajatuksen, että ei kannata olla ehdoton minkään suhteen vaan pitää malttaa löytää itselle ja omalle vauvalle sopivat rutiinit.”

Ainu-neuvonta palvelee:

@ainuneuvonta
ainuneuvonta@berner.fi