Kestää
astianpesukoneen
Voidaan
keittää
Kestää
mikroaaltouunin
Voidaan
mikrosteriloida

Ainu MAM Easy Start Anti-Colic tuttipullo

Vähemmän ilmaa vatsaan

Ainu MAM Easy Start Anti-Colic tuttipullo on suunniteltu vauvoille pulloruokintaan. Venttiilin ansiosta tuttipullosta ei kulkeudu ilmaa vauvan vatsaan. Tämä vähentää pienille vauvoille tyypillisiä mahavaivoja. Leveän suuaukon ansiosta tuttipullo on helppo täyttää ja myös puhdistaa. Self-sterilising toiminnon ansiosta tuttipullo on helppo steriloida ilman erillisiä välineitä, tarvitset vain puhtaan mikron sen tekemiseen. Mikrosterilointi on energiaa säätävä tapa steriloida tuttipullo.

Tuotteen ominaisuudet

  • Leveä suuaukko, helppo täyttää
  • 160ml ja 260ml koossa
  • Nopea puhdistaa, itsesteriloiva mikrossa
  • Pehmeä silikoninen pullotutti
  • Pulloon sopii myös erittäin pehmeä Ainu MAM juomanokka

Käyttövinkit

Imetys on ensisijainen tapa ruokkia pientä vauvaa, joka ei vielä syö kiinteitä. Jos imetyksen rinnalla tarvitaan lisämaitoa, ensisijainen vaihtoehto on oma lypsetty maito tai ihan pienellä vauvalla luovutettu rintamaito.  Aina imetys ei ole mahdollista. Äidinmaito ei ehkä riitä ja perhe voi myös valita osittaisimetyksen tai imettämättömyyden. Tällöin tarvitaan avuksi tuttipulloa.

Vauvantahtinen pulloruokinta

Vauvantahtinen pulloruokinta vähentää vauvan kokemaa stressiä ja on vauvalle miellyttävä tapa syödä. Tuttipullosta syötettäessä vauvan tulee olla sylissä. Paras asento on pitää vauvaa pystyasennossa aikuisen käsivarren varassa, jolloin vauvan kanssa on helppo olla koko syömisen ajan katsekontaktissa. Tällöin voit tulkita vauvan eleistä ja ilmeistä mitä vauva kaipaa.

Houkuttele vauvaa ottamaan pullotutti suuhun koskettamalla tutin kärjellä vauvan huulia. Hamuilurefleksi käynnistyy ja vauva haukkaa tutin suuhunsa. Kallista pulloa niin, että vauva saa maitoa. Tarkkaile vauvaa koko syömisen ajan. Tuttipullosta syödessä vauva tarvitsee usein syömisen tauottamista. Ainu MAM Easy Start Anti-colic tuttipullosta syöttäessä maidon virtaus on tasainen ja vauva pystyy pitämään helpommin itse taukoja syömisen lomassa, mutta Ainu tuttipullosta syöttäessä on pullosta syömistä hyvä tauottaa ja tarvittaessa röyhtäyttää vauva, mikäli vauva syö hyvin ahnaasti tai hän haukkaa syömisen ohessa ilmaa vatsaansa. Pystyasennossa syöttäminen vähentää ilman jäämistä vatsaan, koska suurin osa ilmasta pääsee tällöin poistumaan nenän kautta.

Osa vauvoista pitää siitä, että tutti otetaan pois suusta tauon ajaksi. Jätä tällöin tutti koskettamaan suupieltä, josta vauvan on helppo hamuta tutti takaisin suuhun. Kun vauva on kylläinen, hän ei enää hamuile eikä jatka imemistä. Vastasyntynyt vauva voi nukahtaa kesken imemisen, jolloin vauvan hellävarainen houkuttelu takaisin imemään voi olla tarpeen.

Kestää
astianpesukoneen
Voidaan
keittää
Kestää
mikroaaltouunin
Voidaan
mikrosteriloida
Ainu MAM-tuotteet saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä lastentarvikeliikkeistä

Kysymyksiä ja vastauksia

Ainu ja Ainu MAM -tuttipullojen suuosat ovat erikokoiset, minkä vuoksi Ainu-tuttipulloissa tulee käyttää Ainu-pullotutteja ja Ainu MAM -tuttipulloissa Ainu MAM -pullotutteja.

Pullotuttien ja renkaiden tiskikoneeseen laittamiseen liittyy riski, että ne kevyinä esineinä liikkuvat pesun aikana, tippuvat pesukoneen vastuksen päälle ja sulavat. Mainitsemasi pesuainejäämät ovat myös mahdollisia varsinkin jos tutti on pesukoneessa huonossa asennossa. Tällöin tutti on hyvä pestä vielä käsin uudestaan. Suositeltavaa onkin pestä tuttipullon pienet osat käsin ja vain pullot pesukoneessa.

Vastasyntyneelle vauvalle nesteen oikea virtausnopeus pullotutista on tipoittain ja oikea reikäkoko on 0.5mm, jossa +/- 0.05mm vaihteluväli on sallittu.

Vellin syöttämiseen suosittelemme käytettävän vellitutteja, koska osa velleistä voi olla niin paksuja, etteivät ne tule kunnolla läpi maito- ja vesitutista.

Ainun-pullotuteissa olevat numerot eivät liity pullotutin kokoon, vaan ovat valmistajan omia merkintöjä. Ainun pullotutit ovat yhtä kokoa, mutta Ainu MAM pullotuteista löytyy eri virtauksia eri ikäisille vauvoille. Aivan pienelle vauvalle suosittelemme käytettävän virtausta 1, yli 2 kuukauden ikäiselle virtausta 2 ja sitä vanhemmalle virtausta 3.

Ainu tuttipullot voi steriloida tarvittaessa keittämällä runsaassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Ainu MAM pullotutit voi steriloida joko keittämällä tai mikrosteriloimalla.

Tuttipullojen suositeltava käyttöikä on turvallisuus- ja hygieniasyistä 6-8 kuukautta. Pullon kuluessa pulloon saattaa jäädä naarmuja, joihin kerääntyy bakteereja. Huvi- ja pullotuttien uusimisväli on 1-2 kuukautta, ja tutit tulee tarkistaa päivittäin sekä silmämääräisesti että vetotestillä. Tutti tulee poistaa käytöstä jo aikaisemmin, jos siinä on havaittavissa merkkejä materiaalin heikentymisestä.

Ainu MAM -pullotuteista löytyy eri virtauksia eri ikäisille vauvoille. Aivan pienelle vauvalle suosittelemme käytettävän virtausta 1, yli 2 kuukauden ikäiselle virtausta 2 ja sitä vanhemmalle virtausta 3. Ainun pullotuteissa olevat numerot eivät liity pullotutin kokoon, vaan ovat valmistajan omia merkintöjä.

Ohjeet Ainu MAM -tuttipullojen mikrosterilointiin löydät pakkauksen käyttöohjeista sekä ainu.fi -sivuilta Anti-Colic -tuttipullon tuotetietojen kohdalta. Pullotutit voi myös steriloida keittämällä niitä runsaassa vedessä max. 5 minuuttia.

Ainu ja Ainu MAM -tuttipullojen suuosat ovat erikokoiset, minkä vuoksi Ainu tuttipulloissa tulee käyttää Ainu pullotutteja ja Ainu MAM tuttipulloissa Ainu MAM pullotutteja.

Ainu-tuttipullot voi steriloida tarvittaessa keittämällä runsaassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Ainu MAM -tuttipullot voi steriloida joko keittämällä tai mikrosteriloimalla erillisen ohjeen mukaan.

Tuttipullossa on pohjaventtiili, joka ehkäisee tyhjiön syntymisen ja varmistaa tasaisen virtauksen pullosta. Tämän johdosta vauvan mahaan ei mene ilmaa.

Ainu tuttipullon tutissa oleva nuoli osoittaa miten päin tuttipullo on hyvä laittaa lapsen suuhun. Nuolen osoittaessa ylöspäin, pullon reikä tulee lapsen kitalakea vasten, mikä auttaa siihen, että maitoa tulee pulloista tasaisemmin. Jos reikä on alaspäin, saattaa pullosta valua maitoa hieman runsaammin.

Ohjeet Ainu MAM -tuttipullojen mikrosterilointiin löydät pakkauksen käyttöohjeista.

Ainu MAM Easy Start Anti-Colic -tuttipullossa on pohjaventtiili, joka ehkäisee tyhjiön syntymisen ja varmistaa tasaisen virtauksen pullosta. Tämän johdosta vauvan mahaan ei mene ilmaa. Ainu MAM pullotutteja on saatavilla eri virtausnopeuksilla.

Ainu ja Ainu MAM -tuttipullojen mitta-asteikko on helppolukuinen ja selkeä. Huomioithan kuitenkin, että jos kyseessä on ennenaikaisesti syntynyt vauva tai maitomäärää on syytä tarkkailla, suosittelemme käyttämään lääkemittaa.

Kyllä voi. Kaikki Ainu ja Ainu MAM -tuttipullon osat kestävät konepesun tiskikoneen ylähyllyllä (max. 65 astetta). On kuitenkin huolehdittava, että kevyet osat, kuten pullotutti ei pääse koneessa likkumaan ja tippumaan. Tämän vuoksi pullotutit on usein helpompi pestä käsin. Suosittelemme myös pullotuttien huuhtelemista vedellä pesun jälkeen pesuainejäämien välttämiseksi.

Ainu tuttipulloja on kahta kokoa: 120 ml ja 240 ml. Ainu MAM -tuttipullot ovat 160 ml, 260 ml ja 330 ml. Ainu MAM Feel Good -lasipullot ovat kokoa 170 ml ja 260 ml.

Tuttipullojen suositeltava käyttöikä on turvallisuus- ja hygieniasyistä 6–8 kuukautta. Pullon naarmuihin saattaa kerääntyä bakteereja. Huvi- ja pullotuttien uusimisväli on 1–2 kuukautta ja tutit tulee tarkistaa päivittäin sekä silmämääräisestie että vetotestillä. Tutti tulee poistaa käytöstä jo aikaisemmin jos siinä on havaittavissa merkkejä materiaalin heikentymisestä.

Äidinmaito suositellaan lämmitettäväksi vesihauteessa tai lämpimän veden alla. Äidinmaitoa ei saa lämmittää mikrossa, koska sen rakenne kärsii mikrolämmityksestä.