Mukava arki

Vauvantahtinen pulloruokinta

TuttipulloAvainsanat: ,

Imetys on ensisijainen tapa ruokkia pientä vauvaa, joka ei vielä syö kiinteitä. Jos imetyksen rinnalla tarvitaan lisämaitoa, ensisijainen vaihtoehto on oma lypsetty maito tai ihan pienellä vauvalla luovutettu rintamaito.  Aina imetys ei ole mahdollista. Äidinmaito ei ehkä riitä ja perhe voi myös valita osittaisimetyksen tai imettämättömyyden. Tällöin tarvitaan avuksi tuttipulloa.

Vauvantahtinen pulloruokinta

Vauvantahtinen pulloruokinta vähentää vauvan kokemaa stressiä ja on vauvalle miellyttävä tapa syödä. Tuttipullosta syötettäessä vauvan tulee olla sylissä. Paras asento on pitää vauvaa pystyasennossa aikuisen käsivarren varassa, jolloin vauvan kanssa on helppo olla koko syömisen ajan katsekontaktissa. Tällöin voit tulkita vauvan eleistä ja ilmeistä mitä vauva kaipaa.

Houkuttele vauvaa ottamaan pullotutti suuhun koskettamalla tutin kärjellä vauvan huulia. Hamuilurefleksi käynnistyy ja vauva haukkaa tutin suuhunsa. Kallista pulloa niin, että vauva saa maitoa. Tarkkaile vauvaa koko syömisen ajan. Tuttipullosta syödessä vauva tarvitsee usein syömisen tauottamista. Ainu MAM Easy Start Anti-colic tuttipullosta syöttäessä maidon virtaus on tasainen ja vauva pystyy pitämään helpommin itse taukoja syömisen lomassa, mutta Ainu tuttipullosta syöttäessä on pullosta syömistä hyvä tauottaa ja tarvittaessa röyhtäyttää vauva, mikäli vauva syö hyvin ahnaasti tai hän haukkaa syömisen ohessa ilmaa vatsaansa. Pystyasennossa syöttäminen vähentää ilman jäämistä vatsaan, koska suurin osa ilmasta pääsee tällöin poistumaan nenän kautta.

Ainu MAM rintapumpuissa voit pumpata maidon suoraan Easy Start tuttipulloon.

Osa vauvoista pitää siitä, että tutti otetaan pois suusta tauon ajaksi. Jätä tällöin tutti koskettamaan suupieltä, josta vauvan on helppo hamuta tutti takaisin suuhun. Kun vauva on kylläinen, hän ei enää hamuile eikä jatka imemistä. Vastasyntynyt vauva voi nukahtaa kesken imemisen, jolloin vauvan hellävarainen houkuttelu takaisin imemään voi olla tarpeen.

Ainu MAM Teat pullotutti on hyvin pehmeä, muodoltaan leveä ja littana muistuttaen äidin rinnanpäätä. Voit valita lapsellesi sopivan virtausnopeuden kolmesta vaihtoehdosta: 1 hidas, 2 normaali, 3 nopea. Pullotuttipakkauksessa on isäohjeistus, mutta se on viitteellinen. Mikäli lapsi syö mieluiten hitaasti voi hänellä käyttää hitaampaan virtausnopeutta. Muista kuitenkin vaihtaa pullotutti 1-2 kuukauden välein uuteen.    

Ainu-neuvonta palvelee:

@ainuneuvonta
ainuneuvonta@berner.fi