Ainu MAM Trainer+ ensimuki
Kestää
astianpesukoneen

Ainu MAM Trainer+

Nokkamuki ja tuttipullo yhdessä

Kahvallisesta Ainu MAM Trainer+ ensimukista vauvan on mukava pitää kiinni ja harjoitella mukista juomista. Erittäin pehmeä juomanokka tuntuu vauvan suussa pehmeältä. Tiiviistä juomanokasta on helppoa ja rauhallista juoda. Ainu MAM Trainer+ mukia voi käyttää myös tuttipullona laittamalla siihen pullotutin.

 

Tuotteen ominaisuudet

  • Pehmeä ja tiivis juomanokka
  • Kahvat
  • 220 ml
  • Mukana myös tiivis pullotutti

Käyttövinkit

Uusia makuja

Vauvan suolisto kypsyy vähitellen kohtaamaan uusia ruoka-aineita. Ruokiin tutustuminen aloitetaan vauvan yksilöllisen kehityksen mukaan 4-6 kuukauden iässä. Tutustumisruokia voidaan tarjota vauvalle monipuolisesti heti alusta. Kiinteiden aloittamiseen tarjoutuu loistava hetki, kun lapsi alkaa seurailla kiinnostuneena muun perheen ruokailua tai yrittää tavoitella ruokaa käsillään. Pienet maisteluannokset eivät syrjäytä imetystä ja alussa maisteluruokia tarjotaan imetyksen jälkeen. Kiinteiden ruokien antaminen yhdessä rintamaidon kanssa tukee vauvan suoliston kypsymistä.

Ruokaan totuttelu aloitetaan maisteluannoksilla. Hyvin pieni määrä – noin puolikas teelusikallinen – riittää. Vauvan tulisi olla virkeä ja kylläinen, joten hyvä hetki maisteluun on heti imettämisen jälkeen. Annoskokoa voi kasvattaa hissukseen päivien ja viikkojen kuluessa. Näin suolisto saa rauhassa totutella uudenlaiseen ravintoon.

Peruna, bataatti ja porkkana sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Juureksen voi muusata haarukalla ja sekoittaa joukkoon tilkan äidinmaitoa, jolloin koostumuksesta tulee sopivan notkeaa ja mukaan tulee vauvalle tuttu maku. Tarjoa rohkeasti uusia makuja, kuten kasviksia, marjoja ja hedelmiä, ettei vauva totu vain yhteen tai kahteen ruokalajiin. Kaikkein makeimpia makuja kannattaa välttää alkuun: ihmisellä on luontainen mieltymys makeaan, joten esimerkiksi mangoon mieltynyt vauva ei välttämättä kelpuuta enää perunaa. Ruokajuomaksi on hyvä tarjota mukista maitoa tai vettä.

Perheen yhteinen ruokailu

Viimeistään vuoden ikäisestä lähtien pienen on hyvä osallistua muun perheen yhteisiin ruokailuhetkiin ja tottua perheen ruokailurytmeihin. Omat turvalliset ruokailuvälineet ja ikään sopiva muki tekee ruokailuhetkistä mukavia perhehetkiä, joissa vauva pääsee maistelemaan uusia makuja turvallisesti ja omassa tahdissaan.

Vinkkinä vielä

Vihannessoseet ovat lapsista usein tylsiä. Heti kun lapsi voi itse purra ja pureskella ruokia kannattaa tätä innostusta hyödyntää ja tarjota lapselle turvallisen kokoisia vihannespaloja. Hedelmät maistuvat pienelle usein paremmin kuin vihannekset. Ratkaisu: molemmat yhdessä. Esimerkiksi vihreä salaatti rypäleillä tai omenaviipaleet porkkanaraasteen seassa.

Kestää
astianpesukoneen
Ainu MAM-tuotteet saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä lastentarvikeliikkeistä

Kysymyksiä ja vastauksia

Ensilusikan valu lopetetaan juuri tuohon kohtaan jossa pieni lovi on, valitettavasti ko. kohtaan jää aina pieni jälki, vaikka se sulatetaankin mahdollisimman pieneksi valmistuksen aikana. Olemme päätyneet Ensilusikassa kuitenkin tähän materiaaliin koska mielestämme lusikkaosan pehmeys on oleellista Ensilusikassa. Lusikan kauneusvirhe ei ole vaarallinen ja lusikkaa voi hyvin käyttää.

Ainu Ensilusikan lusikkaosa on valmistettu pehmeästä Sebs muovista, jotta se olisi mahdollisimman pehmeä ja mukavan tuntuinen vauvan suussa. Tälle materiaalille on kuitenkin ominaista värjääntyä tietyistä voimakkaasti värjäävistä ruoka-aineista kuten esim. porkkana ja tomaattisose. Värjääntyminen ei kuitenkaan ole vaarallista eikä estä lusikan käyttöä.

 

Ensilusikka on materiaaliltaan Sebs muovia.

Kaikki Ainu ja Ainu MAM  tuotteet ovat BPA-vapaita.

Ainu MAM tuotteista löytyy kaksikin ensimukiksi hyvin sopivaa tuotetta: Starter Cup sekä Trainer+ -muki. Lisätietoja tuotteista löydät tuote-kohdan esittelyistä.

Nokkaa pureskelevalle palselle sopii parhaiten kova nokkainen muki: isompi Taikamuki tai Sports Cup. Huomioithan kuitenkin että muki ei ole tarkoitettu puruleluksi.

Tiiviistä mukista tulee nestettä vain imemällä. Learn to Drink Cup ja Fun to Drink Cup -mukissa voit auttaa lastasi opettelemaan mukista juomista jättämällä mukin venttiilin aluksi hieman löysälle, jolloin muki vuotaa. Kun lapsi keksii, että nestettä saa imemällä, voit laittaa venttiilin kunnolla paikoilleen.

Mukissa voi lämmittää nestettä, mutta on hyvä huomioida, että mukit eivät sovellu yli 40 asteisten nesteiden säilytykseen tai käyttöön.

Mukilla juomista voi alkaa harjoittelemaan, kun lapsi on noin neljän kuukauden ikäinen.