Mukava arki

Purulelut, mihin niitä tarvitaan?

PuruleluAvainsanat: ,

Etumuksesta likomärät bodyt ja paidat, kuolaliinojen jatkuva metsästys ja suun ympärystön ihon ärsyyntyminen. Nämä saattavat aiheuttaa harmin tunteita, miten tuota kuolaa on nyt noin paljon ja vähenisipä vauvan kuolaaminen jo niin ei tarvitsisi koko ajan vaihdella vaatteita tai pyyhkiä kuolaa pienen naamasta. Tämän harmittelun sijaan olisikin oikeastaan syytä riemuun, mikäli vauva muutoin on terve: kuola on hyväksi vauvan suun terveydelle ja puhkeamista odottaville hampaille. Ja tätä kuolaamista on syytä tukea antamalla vauvalle puruleluja makusteltaviksi! 

Vauvan saadessa hampaita ikenissä tuntuu kutinaa, kirvelyä, paineen tunnetta ja syljen eritys lisääntyy. Nämä uudet tuntemukset saattavat ärsyttää vauvaa ja vauva tuntee tarvetta pureskella kaikkea, minkä suuhunsa saa. Yleensä hieman viileät purulelut tuovat erityistä helpotusta hampaiden puhkeamiseen.

Luonnonkumista sammakko lelua on ihana puristella sekä maistella.

Purulelut tulee puhdistaa käyttöohjeen mukaisesti. Vedellä täytettyjä puruleluja ei saa keittää vaan ne tulee puhdistaa lämpimällä vedellä ja tarvittaessa miedolla pesuaineella. Viilentääksesi purulelun aseta se jääkaappiin tunniksi, älä laita lelua pakastimeen. Ainoastaan vedellä täytetty osa kylmenee jolloin lapsen on mukava pidellä lelua kädessään.

Ainu-neuvonta palvelee:

@ainuneuvonta
ainuneuvonta@berner.fi