Tuttipullot ja pullotutit

Ainu tuttipullo

Värikkäät kuvat ilahduttavat

Tuttipullo joka on helppo käyttää, puhdistaa ja se sopii eri-ikäisille vauvoille. Tuttipullojen kirkkaat värit ja vauvaa kiinnostavat kuviot on suunnitellut Mira Mallius.

Tuotteen ominaisuudet

Mukana silikoninen pullotutti

Saatavana 120 ml ja 240 ml koossa

Selkeä mitta-asteikko

Huomioithan, että jos vauvasi maitomäärää on ohjattu tarkkailemaan, suosittelemme käyttämään lääkemittaa.


Astianpesukone

Keittäminen

Mikro

Kysymyksiä ja vastauksia

Voiko Ainu MAM pullotutteja käyttää Ainu tuttipulloissa?
Ainu ja Ainu MAM -tuttipullojen suuosat ovat erikokoiset, minkä vuoksi Ainu-tuttipulloissa tulee käyttää Ainu-pullotutteja ja Ainu MAM -tuttipulloissa Ainu MAM -pullotutteja.
Saako pullotutit pestä tiskikoneessa?
Pullotuttien ja renkaiden tiskikoneeseen laittamiseen liittyy riski, että ne kevyinä esineinä liikkuvat pesun aikana, tippuvat pesukoneen vastuksen päälle ja sulavat. Mainitsemasi pesuainejäämät ovat myös mahdollisia varsinkin jos tutti on pesukoneessa huonossa asennossa. Tällöin tutti on hyvä pestä vielä käsin uudestaan. Suositeltavaa onkin pestä tuttipullon pienet osat käsin ja vain pullot pesukoneessa.
Miksi luonnonkumisessa pullotutissa on viiltoa muistuttava jälki?
Luonnonkumi on herkkä materiaali, joka reagoi muun muassa valolle ja lämmölle. Vanhentuessaan luonnonkumi voi muuttua tahmeaksi, väri tummentua ja imuosa suurentua. Tutin käyttöaika on 1-2 kuukautta ja se alkaa luonnonkumisissa tuotteissa pakkauksen avaamisesta.
Minkälaisella pullotutilla voin syöttää vastasyntynyttä vauvaa?
Vastasyntyneelle vauvalle nesteen oikea virtausnopeus pullotutista on tipoittain ja oikea reikäkoko on 0.5mm, jossa +/- 0.05mm vaihteluväli on sallittu.
Voiko vesi- ja maitotutilla syöttää velliä?
Vellin syöttämiseen suosittelemme käytettävän vellitutteja, koska osa velleistä voi olla niin paksuja, etteivät ne tule kunnolla läpi maito- ja vesitutista.
Mitä numerot Ainu-pullotuteissa tarkoittavat?
Ainun-pullotuteissa olevat numerot eivät liity pullotutin kokoon, vaan ovat valmistajan omia merkintöjä. Ainun pullotutit ovat yhtä kokoa, mutta Ainu MAM pullotuteista löytyy eri virtauksia eri ikäisille vauvoille. Aivan pienelle vauvalle suosittelemme käytettävän virtausta 1, yli 2 kuukauden ikäiselle virtausta 2 ja sitä vanhemmalle virtausta 3.
Kauanko pullotutteja pitää keittää steriloidessa niitä?
Ainu tuttipullot voi steriloida tarvittaessa keittämällä runsaassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Ainu MAM pullotutit voi steriloida joko keittämällä tai mikrosteriloimalla.
Mitä eroa silikonissa ja luonnonkumisissa pullotuteissa on?
Silikoni pullotutin materiaalina on hieman kovempi kuin luonnonkumi. Luonnonkumia ei suositella käytettävän, jos lapsella on luonnonkumiallergia, runsaasti ruoka-aineallergioita tai jos muilla perheenjäsenillä on runsaasti allergioita.
Kuinka kauan samaa pullotuttia voi käyttää?
Tuttipullojen suositeltava käyttöikä on turvallisuus- ja hygieniasyistä 6-8 kuukautta. Pullon kuluessa pulloon saattaa jäädä naarmuja, joihin kerääntyy bakteereja. Huvi- ja pullotuttien uusimisväli on 1-2 kuukautta, ja tutit tulee tarkistaa päivittäin sekä silmämääräisesti että vetotestillä. Tutti tulee poistaa käytöstä jo aikaisemmin, jos siinä on havaittavissa merkkejä materiaalin heikentymisestä.
Mitä numerot Ainu MAM -pullotuteissa tarkoittavat?
Ainu MAM -pullotuteista löytyy eri virtauksia eri ikäisille vauvoille. Aivan pienelle vauvalle suosittelemme käytettävän virtausta 1, yli 2 kuukauden ikäiselle virtausta 2 ja sitä vanhemmalle virtausta 3. Ainun pullotuteissa olevat numerot eivät liity pullotutin kokoon, vaan ovat valmistajan omia merkintöjä.
Miten Ainu MAM -pullotutit steriloidaan?
Ohjeet Ainu MAM -tuttipullojen mikrosterilointiin löydät pakkauksen käyttöohjeista sekä ainu.fi -sivuilta Anti-Colic -tuttipullon tuotetietojen kohdalta. Pullotutit voi myös steriloida keittämällä niitä runsaassa vedessä max. 5 minuuttia.
Miksi pullotutit ovat muuttuneet tahmeiksi?
Luonnonkumi on herkkä materiaali joka reagoi mm. valolle ja lämmölle. Vanhentuessaan luonnonkumi voi muuttua tahmeaksi, väri tummentua ja imuosa suurentua. Tutin käyttöaika on 1-2 kuukautta ja käyttöaika alkaa luonnonkumisissa tuotteissa pakkauksen avaamisesta.
Voiko Ainu tuttipulloihin käyttää Ainu MAM pullotutteja?
Ainu ja Ainu MAM -tuttipullojen suuosat ovat erikokoiset, minkä vuoksi Ainu tuttipulloissa tulee käyttää Ainu pullotutteja ja Ainu MAM tuttipulloissa Ainu MAM pullotutteja.
Miten Ainu-tuttipullot steriloidaan?
Ainu-tuttipullot voi steriloida tarvittaessa keittämällä runsaassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Ainu MAM -tuttipullot voi steriloida joko keittämällä tai mikrosteriloimalla erillisen ohjeen mukaan.
Miksi Ainu MAM Easy Start Anti-Colic -pullossa on niin monta osaa?
Tuttipullossa on pohjaventtiili, joka ehkäisee tyhjiön syntymisen ja varmistaa tasaisen virtauksen pullosta. Tämän johdosta vauvan mahaan ei mene ilmaa.
Miten pullotutti asetetaan lapsen suuhun?
Ainu tuttipullon tutissa oleva nuoli osoittaa miten päin tuttipullo on hyvä laittaa lapsen suuhun. Nuolen osoittaessa ylöspäin, pullon reikä tulee lapsen kitalakea vasten, mikä auttaa siihen, että maitoa tulee pulloista tasaisemmin. Jos reikä on alaspäin, saattaa pullosta valua maitoa hieman runsaammin.
Miten Ainu MAM -tuttipullot steriloidaan?
Ohjeet Ainu MAM -tuttipullojen mikrosterilointiin löydät pakkauksen käyttöohjeista.
Miten Ainu MAM Easy Start Anti-Colic -tuttipullo eroaa tavallisesta Ainu tuttipullosta?
Ainu MAM Easy Start Anti-Colic -tuttipullossa on pohjaventtiili, joka ehkäisee tyhjiön syntymisen ja varmistaa tasaisen virtauksen pullosta. Tämän johdosta vauvan mahaan ei mene ilmaa. Ainu MAM pullotutteja on saatavilla eri virtausnopeuksilla.
Voinko käyttää tuttipullon mitta-asteikkoa vauvani nestemäärien tarkkailuun?
Ainu ja Ainu MAM -tuttipullojen mitta-asteikko on helppolukuinen ja selkeä. Huomioithan kuitenkin, että jos kyseessä on ennenaikaisesti syntynyt vauva tai maitomäärää on syytä tarkkailla, suosittelemme käyttämään lääkemittaa.
Voiko tuttipullot pestä astianpesukoneessa?
Kyllä voi. Kaikki Ainu ja Ainu MAM -tuttipullon osat kestävät konepesun tiskikoneen ylähyllyllä (max. 65 astetta). On kuitenkin huolehdittava, että kevyet osat, kuten pullotutti ei pääse koneessa likkumaan ja tippumaan. Tämän vuoksi pullotutit on usein helpompi pestä käsin. Suosittelemme myös pullotuttien huuhtelemista vedellä pesun jälkeen pesuainejäämien välttämiseksi.
Minkä kokoisia tuttipulloja Ainulla on?
Ainu tuttipulloja on kahta kokoa: 120 ml ja 240 ml. Ainu MAM -tuttipullot ovat 160 ml, 260 ml ja 330 ml. Ainu MAM Feel Good -lasipullot ovat kokoa 170 ml ja 260 ml.
Kuinka kauan samaa tuttipulloa voi käyttää?
Tuttipullojen suositeltava käyttöikä on turvallisuus- ja hygieniasyistä 6–8 kuukautta. Pullon naarmuihin saattaa kerääntyä bakteereja. Huvi- ja pullotuttien uusimisväli on 1–2 kuukautta ja tutit tulee tarkistaa päivittäin sekä silmämääräisestie että vetotestillä. Tutti tulee poistaa käytöstä jo aikaisemmin jos siinä on havaittavissa merkkejä materiaalin heikentymisestä.
Miten äidinmaito lämmitetään tuttipullossa?
Äidinmaito suositellaan lämmitettäväksi vesihauteessa tai lämpimän veden alla. Äidinmaitoa ei saa lämmittää mikrossa, koska sen rakenne kärsii mikrolämmityksestä.
Voiko korvikemaidon lämmittää tuttipullossa mikrossa?
Korvikemaidon voi lämmittää tuttipullossa mikrossa. Poista aina suojakorkki ja pullotutti ennen mikrossa lämmittämistä ja sekoita juoma huolellisesti lämmityksen jälkeen, jotta lämpö jakautuu tasaisesti. Muista varmistaa myös maidon sopiva lämpötila ennen syöttämistä.
Voiko maitoa pakastaa Ainun tuttipulloissa?
Äidinmaidon pakastamiseen suosittelemme käyttäämään Ainu MAM Säilytysratkaisua tai Ainu Medela Äidinmaitopulloja, mitkä on tarkoitettu maidon säilyttämiseen.
Miksi Ainu MAM Easy Start Anti-Colic tuttipullo vesihauteessa lämmittämisen jälkeen tiputtaa vettä?
Kun lämmität pullon vesihauteessa, kääri lämmityksen jälkeen pyyhe pullon pohjan ympärille ja ravistele pulloa, jotta kaikki ylimääräinen vesihauteen neste imeytyy pyyhkeeseen.

Muita tuotteita

Kaikki tuotteet