Tutit

Ainu MAM Mini Air

Ilmava ja ihoystävällinen

Tutin levyosassa on vain kehykset. Ilmavassa tutissa suun ympärillä oleva iho ei ärsyynny vaikka vauva kuolaisikin runsaasti. Tutti on aina oikein päin vauvan suussa ja se on mukava sekä turvallinen käyttää. Helppo puhdistaa ja tutti voidaan steriloida mikrossa sen omassa kotelossa.

Tarkista tutin kunto ennen jokaista käyttökertaa. VEDÄ huvituttia joka suuntaan varmistaaksesi sen turvallisuuden. Hävitä tutti heti kun ensimmäiset merkit vaurioista tai huonokuntoisuudesta ilmenevät. Vaihda tutti uuteen 1-2 kuukauden välein, turvallisuus- ja hygieniasyistä.

Tuotteen ominaisuudet

Ilmava levyosa

Silikoninen

Helppo steriloida

Säilytysrasia


Keittäminen

Mikrosterilointi

Kysymyksiä ja vastauksia

Kauanko samaa tuttia saa käyttää?
Suosittelemme vaihtamaan tutit 1-2 kuukauden välein. Tutin ulkonäkö tarkastetaan silmämääräisesti aina ennen käyttöä ja kestävyys ja kunto varmistetaan vielä vetotestillä. Vetotestissä tartutaan tutin imuosaan ja levyosaan ja vedetään melko voimakkaasti. Näin varmistetaan tuttien kunto ennen käyttöönottoa sekä lisäksi käytön aikana.
Miten Ensitutti eroaa Ainu MAM Start -tutista?
Ainu Ensitutti on malliltaan anatominen ja Ainu MAM Start -tutin imuosa puolestaan on suora. Ensitutissa tuttinauha kiinnitetään renkaaseen, Start tutissa kiinnityslenksu tulee nupin ympärille.
Miten varmistan, että käytössä oleva tutti on turvallinen vauvalle?
Varmistaaksesi tutin turvallisuuden suosittelemme, että tutin ulkonäkö tarkastetaan silmämääräisesti aina ennen käyttöä. Tämän lisäksi tutin kestävyys ja kunto varmistetaan vielä säännöllisesti vetotestillä. Vetotestissä tartutaan tutin imuosaan ja levyosaan ja vedetään melko voimakkaasti. Näin varmistetaan tuttien kunto ennen käyttöön ottoa sekä käytön aikana.
Mitä eroa on luonnonkumisella ja silikonisella tutilla?
Luonnonkumi materiaalina on hieman pehmeämpi kuin silikoni ja sen vuoksi osa vauvoista hyväksyy helpommin luonnonkumisen tutin.
Minkä ikäiseksi asti lapsi voi käyttää silikonista tuttia?
Huvituttien suositeltava käyttöaika on 1-2 kuukautta ja tutti tulee tarkistaa päivittäin sekä silmämääräisesti että tekemällä sille vetotestin. Jos tutissa on huomattavissa merkkejä haurastumisesta tulee se välittömästi poistaa käytöstä. Luonnonkumisten huvituttien kohdalla tulee huomioida, että tutin käyttöaika alkaa siitä kun tutin pakkaus avataan, vaikka tutti ei aktiivisessa käytössä olisikaan. Suosittelemme silikonisia MAM tutteja käytettäväksi 16 kk ikään asti, jonka jälkeen tutti on hyvä vaihtaa luonnonkumiseen. Ainu Ensitutissa silikonisen tutin ikäsuositus on 18 kk.
Minkä ikäiselle vauvalle tutin voi antaa?
Tutin voi antaa vauvalle, kun vauva osaa imeä kunnolla rinnasta.
Miten Ainu MAM Night tutti toimii?
Tutin kilpiosan nuppi loistaa pimeässä, jolloin lapsen suusta pudonnut tutti on helpompi löytää. Tutin kilpiosaan varastoituu valoa, joka loistaa pimeässä.
Luonnonkumisesta tutista on tullut tahmea. Mistä tämä johtuu?
Jos luonnonkumi tummuu tai muuttuu tahmaiseksi, se on silloin altistunut valolle tai lämmölle, mikä on aiheuttanut materiaalin ennenaikaisen vanhenemisen. Tällaista tuttia ei tule käyttää lapsella, koska se saattaa olla myös haurastunut.
Minkä ikäiseksi tuttia voi käyttää?
Suosittelemme tutista luopumista viimeistään lapsen ollessa 3-vuotias. Tutista olisi suositeltavaa luopua kuitenkin hyvissä ajoin ennen 3-vuoden ikää.
Miten Perfect tutti eroaa tavallisesta Ainu MAM tutista?
Ainu MAM Perfect-tutin imuosan kaula on tavallista tuttia 60 % ohuempi ja 4 kertaa pehmeämpi, jolloin tuttia imiessä hammasvallien välissä oleva aukko on vain 3,2 mm.
Miten tutti puhdistetaan?
Pienen vauvan tutti on hyvä steriloida joko keittämällä tai mikrossa omassa säilytyskotelossaan (Ainu MAM tutit) päivittäin. Lapsen kasvaessa osan sterilointikerroista voi korvata tutin pesemisellä lämpimällä vedellä. Älä käytä pestessä astianpesuainetta, siitä voi jäädä jäänteitä tutin imuosan sisään.
Mitä tehdä, jos lapsi laittaa koko tutin levyosineen suuhunsa?
Jos tutti menee lapsen suuhun kokonaisuudessa, ei ole syytä paniikkiin. Lapsi pystyy hengittämään hengitysreikien ansiosta ja tutti tulee ottaa rauhallisesti pois lapsen suusta.
Miten tutit steriloidaan?
Tutit steriloidaan riittävän isossa kattilassa keittämällä runsaassa kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Myös Ainu MAM tutit voi steriloida keittämällä tai vaihtoehtoisesti ne voi mikrosteriloida. Ohjeet Ainu MAM -tuttien mikrosterilointiin löytyvät tuotteen käyttöohjeesta.
Saako tuttinauhan keittää?
Tuttinauhaa ei saa keittää vaan sen pesemiseen riittää lämmin vesi ja tarvittaessa mieto astianpesuaine.
Mitä tarkoittaa tutin vetotesti?
Tutille tulee ennen käyttöönottoa ja sen jälkeen päivittäin tehdä vetotesti. Vetotestissä tartutaan tutin imuosaan ja levyosaan ja vedetään voimakkaasti.
Miten keittäessä tutin imuosan sisään mennyt vesi saadaan sieltä pois?
Imuosan juuressa on ilma-aukko, jota ilman tutti ei toimi. Imuosan sisään mennyt vesi poistetaan puristamalla imuosaa voimakkaasti. Apuna tässä voi käyttää esim. puhdasta talouspaperia.
Kuinka usein tutit pitää steriloida?
Pienen vauvan tutti on hyvä steriloida joko keittämällä tai mikrossa omassa säilytyskotelossaan (Ainu MAM tutit) päivittäin. Lapsen kasvaessa osan sterilointikerroista voi korvata tutin pesemisellä lämpimällä vedellä.
Miksi tuteissa on ikäsuositukset?
Tutin koko vaikuttaa lapsen purentaan sekä suun motoriikan kehittymiseen ja tämän vuoksi tuttien ikäsuosituksia tulee noudattaa.
Käytetäänkö tutin pesemiseen pesuainetta?
Älä käytä tutin pesemiseen astianpesuainetta, koska siitä voi jäädä jäänteitä tutin imuosan sisään.

Muita tuotteita

Kaikki tuotteet