Mukava arki

Pienen vauvan äiti ostaa harkiten – nämä kauraa sisältävät ihonhoitotuotteet yllättivät: ”Supertuote”

Yleinen

Kun kotona hyöritään vauvan lisäksi neljä jättikanin ja kolmen koiran parissa, on oikeanlaisilla tuotteilla ratkaiseva merkitys arjen sujuvuudessa. Anne Nikkinen kokeili ihonhoitouutuuksia, joihin ihastui saman tien.

Rakkaus imaisi mukanaan, ja Anne Nikkinen päätyi asumaan Ahvenanmaalle kolme vuotta sitten. Poliisimiehen lisäksi arjessa ovat tiiviisti mukana neljä liki kahdeksankiloista belgianjättikania ja kolme aktiivista koiraa. Ja joulukuusta lähtien myös pikkuinen Isak-poika.  ”Tällä hetkellä Isak on vielä pienempi kuin isoin kani”, Nikkinen naurahtaa.

Isak syntyi etuajassa, ja lisämausteensa alkukuukausiin toi myös koliikki. Ja tietysti samalla tuli ostettua puolivahingossa uusi, remonttia vaativa koti. Mutta arki vauvan kanssa on muotoutunut luontevasti, ja perheen nuorin jäsen kulkee tyytyväisenä mukana niin metsäreissuilla kuin koirien treeneissäkin. Lapsen ehdoilla silti mennään, ja se tuntuu hyvältä.

”Olen elänyt melkein nelikymppiseksi omaan tahtiin, joten nyt sopeudun mielihyvin pienen ihmisen tarpeisiin”, Nikkinen miettii. Nikkinen sanoo olevansa vanhempana jalat maassa -tyyppiä, joka ei turhia stressaa. Lastentarvikkeita hän ei halunnut hamstrata etukäteen, vaan on hankkinut asioita sitä mukaa, kun tarvetta on tullut. ”Vihaan kaikkea ylimääräistä tavaraa. Ostan hyvin harkiten.” Lastentarvikkeita ja -hoitotuotteita valitessaan Nikkinen syynää tarkkaan, että tuotteet ovat kotimaista alkuperää, jos se vain tuotteen kohdalla suinkin on mahdollista.

Anne Nikkinen pääsi testiryhmässä kokeilemaan kauppojen hyllyille juuri saapuneita Ainu Kaura -tuotteita, jotka on suunniteltu Helsingin Herttoniemessä ja valmistetaan Heinävedellä. Kotimaisuuden lisäksi Nikkistä puhutteli se, että Ainu Kaura -tuotteissa käytettävä kauraöljy saadaan elintarviketeollisuuden sivuvirroista. ”Maanviljelijän tyttärenä kyllä lämmittää sydäntä tieto siitä, että on näissä tuotteissa on suomalaista kauraa.”

Ainu Kaura Perusvoide pääsi heti Nikkisen omaan vakikäyttöön, sillä jatkuvan vedellä läträämisen takia kädet kuivuvat. Vauva-arjessa nopeasti imeytyvä perusvoide on ehdoton, ja varsinkin kun se sopii koko perheen iholle. ”Iho ei jää yhtään klähmäiseksi”, Nikkinen kertoo. Voide kosteuttaa erinomaisesti, ja se syrjäyttikin Nikkisellä aiemmin käytössä olleet rasvat. Isakin jalat ja peppu rasvataan Ainu Kaura -voiteella pesun jälkeen. ”Jos vauvan peppu voi olla vielä pehmeämpi, niin sitä se on tuon voiteen jälkeen”, Nikkinen kiittelee. Isakin posket saavat myös usein sipaisut rasvaa, sillä kiinteitä ruokia maistelevan pojan kanssa sotkuja täytyy pyyhkiä jatkuvasti ja kasvojen iho kuivuu herkästi.

Toinen uutuustuotteista, Ainu Kaura Pesuvoide, arvelutti aluksi Anne Nikkistä, sillä hänellä ei ollut kokemusta vastaavanlaisesta tuotteesta. Nopeasti pesuvoide kuitenkin löysi tärkeän paikkansa arjessa: ”Pesuvoide on osoittautunut tosi näppäräksi: sen kanssa kun ei tarvitse vesihuuhtelua”, Nikkinen kertoo. Perhe viettää paljon aikaa metsässä koirien kanssa, ja jos Isakin kakkavaippa pitää kesken kaiken vaihtaa, on pesuvoide korvaamaton apu. Pala paperia, hiukan pesuvoidetta ja törkyisempikin peppu puhdistuu hankalissakin olosuhteissa. Nikkinen on kokenut pesuvoiteen myös käteväksi vauvan ruokailujen yhteydessä, sillä pesuvoiteella on helppo pyyhkäistä soseesta tuhrautuneet kasvot nopeasti puhtaiksi ihoa kuivattamatta. ”Ihan supertuote.”

Anne Nikkinen tekee työkseen pakkaussuunnittelua, joten kaupan hyllyjen välissä tulee väistämättä tarkasteltua myös erilaisten tuotteiden ulkoasua.”Näitä Ainu Kaura -tuotteita voisin ostaa jo sen takia, että ne miellyttävät silmää – kaiken lisäksi ovat tuotteina erinomaisia!” Nikkinen kertoo. Mukavan näköisiä ihonhoitotuotteita pitää mielellään myös esillä niin kylpyhuoneessa kuin keittiössäkin. Molemmat Ainu Kaura -tuotteet ovat lisäksi biohajoavia ja vegaanisia. Niillä on myös kansainvälinen Cosmos Natural -luonnonkosmetiikkasertifikaatti.

Puuhailu Isak-vauvan ja lukuisien lemmikkieläimien kanssa tekevät päivistä täysiä. Anne Nikkinen arvostaa erityisesti arkisia onnenhetkiä. Ruokailut ja vaipanvaihto ovat tärkeitä rutiineja, jotka toistuvat usein mutta ovat sitäkin arvokkaampia. Sujuvuus ja oikeanlaiset tuotteet helpottavat arkea. Isakin kanssa vaipanvaihto on ollut aina iloinen tapahtuma, ja jostain syystä juuri niinä hetkinä pikkuinen hekottelee erityisen mielellään. ”En usko, että mikään saa minua niin hyvälle tuulelle kuin Isakin nauru.”

Ainu-neuvonta palvelee:

@ainuneuvonta
ainuneuvonta@berner.fi